Pool moet cel in voor neersteken landgenoot in Foxhol

Politie en ambulance waren ter plaatse bij de woning in Foxhol
Politie en ambulance waren ter plaatse bij de woning in Foxhol © ProNews
Een 36-jarige man uit Polen moet voor het neersteken van een landgenoot in een woning in Foxhol een celstraf van twee jaar uitzitten. De rechter vindt poging tot doodslag bewezen.
Het slachtoffer werd in zijn buik geraakt. Dit gebeurde op 27 februari tijdens een verjaardagsfeest van een van de Polen die aan de K. Nieboerweg woonde. Er werd flink gedronken en ook drugs gebruikt. De mannen kregen ruzie; uiteindelijk werd één van hen neergestoken. De politie pakte zes mannen op, maar vijf konden direct weer naar huis. Behalve de 36-jarige Poolse man, die mocht in juni na een korte rechtszitting naar huis. Zijn zaak zou toen worden behandeld, maar het Openbaar Ministerie kwam erachter dat het onderzoek nog niet klaar was.
De officier van justitie eiste twee weken geleden alsnog dertig maanden cel. De rechter vond het een ernstig feit, dat dodelijk had kunnen aflopen. De dunne darm van het slachtoffer werd geperforeerd en moest op twee plekken worden gehecht. Gezien de omstandigheden waarin het is gebeurd, vond de rechter een iets kortere celstraf even doeltreffend.

Buurman over incident

Een buurtbewoner vertelde de dag na de steekpartij tegen RTV Noord over het sporenonderzoek dat in de straat gaande was. 'Ze waren er rond half elf en vertrokken tegen twee uur. Ik heb gezien dat ze het mes meenamen. Het was een knoeperd, daar kun je wel iemand de kop mee afhakken.'