Eurocup Delfzijl gaat weer niet door vanwege corona: ‘Teleurstelling erg groot’

Eurocup Delfzijl tijdens een eerdere editie
Eurocup Delfzijl tijdens een eerdere editie © Ingmar Vos/ProNews
Waar de organisatie van Eurocup Delfzijl begin november nog vol vertrouwen toewerkte naar een nieuwe editie, heeft ze woensdag besloten om een streep door het toernooi te zetten vanwege de huidige coronasituatie.
Het internationale jeugdvoetbaltoernooi stond gepland voor het weekend van 8 en 9 januari 2022. Begin dit jaar werd de negende editie van Eurocup Delfzijl ook al noodgedwongen afgelast.

'Maatschappelijke verantwoordelijkheid'

‘De huidige situatie rond COVID-19 maakt een goede, veilige en financieel gezonde organisatie onmogelijk. Als bestuur willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen; de gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers staat bovenaan’, zegt voorzitter Roy Boxmeer.
We hadden nooit gedacht dat we nu voor de tweede keer het evenement moeten afblazen. De teleurstelling is dan ook erg groot.
Roy Boxmeer - voorzitter Eurocup Delfzijl
De voorbereidingen voor de negende editie waren al in volle gang. Eurocup Delfzijl had het deelnemersveld al nagenoeg rond voor januari. Daar zaten opnieuw gerenommeerde clubs uit het buitenland bij.
Boxmeer: ‘We hebben lang het vertrouwen gehad dat het evenement 'gewoon' kon plaatsvinden, maar een nieuwe golf en de daarbij horende maatregelen gooien alsnog roet in het eten. We hadden nooit gedacht dat we nu voor de tweede keer het evenement moeten afblazen. De teleurstelling is dan ook erg groot.’

Droom in duigen voor regiospelers

De organisatie probeert een alternatief programma op te tuigen voor jeugdspelers van het regioteam. ‘Ieder jaar worden de beste voetballers uit de regio geselecteerd om de regio te vertegenwoordigen, waarbij het team het opneemt tegen leeftijdsgenoten van betaald voetbalorganisaties uit binnen- en buitenland. Een unieke belevenis en bovenal een grote droom, die ook dit jaar in duigen valt’, aldus Boxmeer.

2023 als vanouds?

Ook probeert de organisatie, mits de coronasituatie het toelaat, een alternatief programma te bedenken voor vrijwilligers en sponsoren om ze te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid, zegt Boxmeer. 'Zonder deze grote groep mensen heeft Eurocup Delfzijl geen bestaansrecht.'
De laatste editie vond plaats in januari 2020 met als winnaar KRC Genk. De organisatie hoopt in januari 2023 de negende editie ‘als vanouds’ te kunnen organiseren.
Eurocup Delfzijl: 'Dit is voor ons het enige juiste besluit'