17-jarige presenteert boek over 'saai onderwijs' aan schooldirectie

Thijs Hogenhuis overhandigt zijn boek 'Haas gaat undercover' aan de directie van zijn school.
Thijs Hogenhuis overhandigt zijn boek 'Haas gaat undercover' aan de directie van zijn school. © Eigen foto
Thijs Hogenhuis uit Nietap presenteerde vandaag zijn boek 'Haas gaat undercover' op rsg De Lindenborg in Leek. Daarin uit Hogenhuis kritiek op de 'saaie en eentonige' manier van lesgeven in het middelbare onderwijs.
Het boek van Hogenhuis begon als opdracht voor cultureel kunstzinnige vorming (ckv). Op zijn 16de begon hij eraan en inmiddels ligt het schrijfsel van de eindexamenscholier vwo er.

Gesprek met de wethouder

De presentatie van zijn boek zag er anders uit dan de bedoeling was. Zo kon wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier er niet bij zijn vanwege de coronamaatregelen. In plaats daarvan werd het boek aangeboden aan de directie van rsg De Borgen, meldt RTV Drenthe.
Wél sprak Hogenhuis al met de wethouder onderwijs van de gemeente Noordenveld, Alex Wekema. 'Dat gebeurde op het gemeentehuis in Roden', zegt Hogenhuis. 'Het was een heel informeel gesprek waarin ik vertelde over de totstandkoming van mijn boek.'

Volgende generatie

Hogenhuis ontving complimenten van Wekema en de opdracht zelf leverde hem een 10 op voor ckv.
Toch hoopt de vwo'er dat het daar niet bij blijft. 'Ik hoop dat het boek terechtkomt bij mensen die daadwerkelijk invloed hebben op het onderwijs', aldus Hogenhuis. 'Het zou mooi zijn als er echt wat mee gedaan wordt, zodat de generatie die na mij de middelbare school doorloopt, leukere en interessantere lessen gaat krijgen.'