GGD (her)opent testlocaties om vraag coronatesten aan te kunnen

Een vaccinatielocatie van de GGD in Groningen
Een vaccinatielocatie van de GGD in Groningen © Jos Schuurman/FPS
De GGD Groningen breidt de testcapaciteit uit met twee nieuwe locaties in Stad. In Veendam wordt een testlocatie opnieuw geopend.
De testcapaciteit moet daarmee worden opgeschroefd van 3600 tests per dag naar 4000. Eind december wil de GGD Groningen dagelijks 5000 Groningers kunnen testen.

Bijna 40 uur wachten

Deze week liep het de GGD over de schoenen. Het is er momenteel zo druk dat je vaak niet snel terecht kunt in de buurt of minimaal een dag moet wachten tot je naar de testlocatie kunt. Er komen meldingen binnen bij RTV Noord van mensen die bijna 40 uur moeten wachten voor ze zich kunnen laten testen. Ook de landelijke afsprakenlijn lijkt overbelast; bellers krijgen vaak geen contact.

Nieuwe en oude locaties

Vanaf 3 december opent de GGD Groningen een testlocatie aan de Neutronstraat in Stad. Op 7 december opent een nieuwe teststraat op het Damsterplein.
In Veendam wordt de testlocatie aan de Zwaaikom op 13 december heropend. In Stadskanaal verhuist de testlocatie van de Glasblazer naar de Tinnegieter. De nieuwe locatie gaat daar op 16 december open, de oude sluit een dag eerder.

'Rekenen op begrip'

De GGD Groningen wijst op de online- en telefonische drukte bij het maken van een afspraak en schrijft: ‘Wij rekenen op begrip hiervoor.’