Lycurgus niet opgewassen tegen Franse grootmacht

Luuk Hofhuis slaat op namens Lycurgus
Luuk Hofhuis slaat op namens Lycurgus © Lycurgus
De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de eerste wedstrijd van de zestiende finales van de Europese CEV Cup tegen Tours Volley-Ball. De Groningers gingen in Frankrijk met 3-1 ten onder.
Het team van Lycurgus stond in Tours onder leiding van coach Erik Noordijk, omdat Arjan Taaij met een coronabesmetting thuis zat. De Groningers stonden voor een lastige opgave tegen de ongeslagen Franse koploper, wetende dat Draisma Dynamo uit Apeldoorn in de vorige ronde al kansloos was uitgeschakeld door de Fransozen (3-1 en 3-0).

Knappe setwinst

Lycurgus kon het heel even bijbenen in de eerste set, maar al snel liepen de Fransozen uit, waardoor het verschil groot werd aan het einde: 25-15. In het tweede bedrijf nam Lycurgus knap de leiding, die niet meer uit handen gegeven werd: 19-25. In de derde set sloeg de thuisploeg hard terug: 25-17. In de laatste set had Lycurgus weinig meer in te brengen: 25-15.

'Kranig geweerd'

'De tweede set was fantastisch. Daarin viel alles goed. Er kunnen dingen beter, maar het verschil in kwaliteit was te groot. We hebben ons over de hele wedstrijd gezien kranig geweerd', aldus de zieke hoofdcoach, Arjan Taaij, vanuit zijn huis in Harkstede.

Return in Groningen

De return is volgende week woensdag op 8 december om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. Lycurgus moet dan met 3-0 of 3-1 winnen om via een golden set alsnog kans te maken op de volgende ronde.