Actie op komst: buschauffeurs rijden met lege bussen Ter Apel voorbij

Een lege bus van Qbuzz
Een lege bus van Qbuzz © ANP
Buschauffeurs van Qbuzz gaan komend weekend actievoeren op ritten rond Ter Apel. Chauffeurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV nemen dan geen passagiers mee.
Ze protesteren daarmee tegen de in hun ogen onveilige situatie op de lijnen rond Ter Apel.

Overlast

Vooral asielzoekers uit veilige landen, die weinig kans maken op een verblijfsvergunning in Nederland, zorgen geregeld voor overlast. FNV eiste eerder deze week dat er meer beveiligers op de bussen zouden worden ingezet: 's avonds na 18.00 uur moet er permanent toezicht komen, vindt de bond. Vervoerder Qbuzz ging daar niet in mee.

Lege bussen

FNV dreigde met acties als hun eisen niet zouden worden ingewilligd: die komen er nu dus. 'De actie duurt eerst drie dagen', valt te lezen in een intern bericht aan buschauffeurs, dat in handen is van RTV Noord.
Concreet komt de actie erop neer dat buslijn 72 (Emmen-Winschoten) leeg van vertrekstation Emmen naar de halte Heembadweg in het noorden van Ter Apel rijdt, en vice versa. Op de rest van de route van en naar Winschoten neemt de chauffeur wel passagiers mee.
Lijn 73 rijdt Ter Apel helemaal voorbij: die rijdt van Emmen tot Stadskanaal leeg rond. Tussen Stadskanaal en Veendam rijdt de bus wel met passagiers.