Lopend Vuur: Het leven is voor mij te duur geworden

Iemand doet boodschappen
Iemand doet boodschappen © ANP
Prijsstijgingen vliegen ons om de oren, zo lijkt het: energie, boodschappen, benzine. Veel mensen bekruipt het gevoel dat alles duurder wordt. Wat betekenen de prijsstijgingen voor Groningers die het toch al niet breed hebben?
Vanwege de stijgende energiekosten hield RTV Noord een enquête die door ruim 500 mensen is ingevuld. Iets minder dan de helft van hen gaf aan dat in het afgelopen jaar het maandbedrag voor energie gestegen is. Van de mensen die aangeven dat de energielasten stegen zegt een derde dat die verhoging ze in financiële problemen brengt.

Dagelijkse boodschappen duurder, koffie niet

Deze week werd ook bekend dat de inflatie in ons land in november 5,6 procent was. De inflatie is al een tijdje aan het stijgen. Dat komt vooral omdat de energie duurder wordt. Uit een inventarisatie van RTV Noord blijkt overigens dat lang niet alles duurder is geworden. Zo is koffie goedkoper geworden en betaal je ook minder voor telefonie en communicatie. Kleding en schoenen kosten ongeveer evenveel als zes jaar geleden. Boodschappen voor je dagelijks levensonderhoud zijn wel duurder geworden.
De hele week besteedt RTV Noord veel aandacht aan de kosten van het levensonderhoud. Is het leven voor jou te duur geworden?
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

30 kilometer

30 kilometer per uur binnen de bebouwde kom moet de norm zijn was ons Lopend Vuur van gisteren. 4675 mensen stemden hierop, 59% was het met de stelling eens.