Hoogezandster twee ton armer na jarenlange chantage

Een beeld van vrouwe Justitia
Een beeld van vrouwe Justitia © ANP
Een inwoner van Hoogezand-Sappemeer is twee jaar lang afgeperst door een gokverslaafde man uit Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer heeft in die tijd ruim twee ton betaald om te voorkomen dat compromitterende foto's van hem op internet zouden worden verspreid.
De afperser belde de inwoner van Hoogezand-Sappemeer vanachter de fruitautomaat, als hij geld nodig had om door te spelen. Het slachtoffer had op internet contact gehad met een zekere Jessica. Ze gaf hem opdracht om compromitterende foto's van zichzelf te maken, waarop soms ook zijn gezicht was te zien.
Die foto's kwamen terecht bij de dertigjarige Alphenaar. Deze man is donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

'Ik ging over lijken'

De verdachte bekende twee weken geleden, tijdens de zitting, dat hij de Hoogezandster had gechanteerd met de foto's. 'De fruitautomaat won het van mijn geweten', zei hij. 'Ik ging over lijken.'
De verdachte bestreed echter dat hij het slachtoffer 200.000 euro afhandig had gemaakt. Het zou gaan om een bedrag van slechts 80.000 euro. De rechtbank heeft de afperser, naast een celstraf, ook een gebiedsverbod voor Hoogezand-Sappemeer opgelegd.