En weer is het raak: zwenkende bus raakt geparkeerde auto in Stad

Een bus van Qbuzz heeft volgens ooggetuigen bij het opdraaien van het Hanzeplein naar de Oostersingel in Stad opnieuw een geparkeerde auto aangetikt. Dit gebeurde begin november ook al.
Qbuzz heeft nog geen melding binnen over de aanrijding. Op foto's is te zien dat de geparkeerde auto beschadigd geraakt is. De auto staat op exact dezelfde plek geparkeerd als de auto die begin november werd geraakt. Twee jaar eerder gebeurde hetzelfde op dezelfde plek.

Buschauffeurs hebben moeite met de bocht

RTV Noord sprak afgelopen maand met buurtbewoner Eric. Volgens hem ligt het probleem bij de gemeente. Die zouden volgens hem moeten kijken naar de ruimtelijke indeling. 'Die parkeerplek moet hier gewoon weg.'
Qbuzz zegt in een reactie dat die parkeerplek het buschauffeurs lastig maakt om de bocht te maken. 'En dan met name met de langere 20-meter-bussen.'

Qbuzz in overleg met gemeente

Volgens Qbuzz leek het na de tweede aanrijding nog geen structureel probleem. De gemeente liet toen weten dat het routeplan aan alle eisen voldoet en een enkele aanrijding geen aanleiding is om het plan te wijzigen.
Na het incident van donderdag zegt Qbuzz contact op te nemen met de gemeente om tot een oplossing te komen.