Quiz: Wat weet jij van bijnamen van Groningse dorpsbewoners?

Een van de dorpen die voorbijkomt in de quiz, gefotografeerd in de jaren 30
Een van de dorpen die voorbijkomt in de quiz, gefotografeerd in de jaren 30 © ANP
Waar in onze provincie je ook woont; de kans is groot dat jouw dorp of stad van oudsher een bijnaam heeft. Een mooi moment om te testen wat jij daarover weet. We focussen ons in deze quiz op de bijnamen van en uit Groningse dorpen. Succes!
Veel bijnamen zijn geuzen- of schimpnamen. De verhalen over hoe zo'n naam is ontstaan willen nog weleens uiteenlopen, maar in deze quiz hebben we ons best gedaan om je kennis te verrijken op basis van de informatie die we hebben verzameld. Wacht niet langer en bekijk wat jij weet van onder meer Roskammers, Bosduvels en Doddels.

Tip?

Heb jij ook een idee voor een quizonderwerp? Mail het onderwerp of de naam van een plaats waar je eens een quiz over wilt doen naar quiz@rtvnoord.nl. En als je toch een beetje aan het rondneuzen bent: kijk dan ook eens op onze quizpagina.
De quiz van vorige week ging over het nieuwsjaar 2016. We hebben trouwens ook al eens eerder een quiz over Groningse schimpnamen gehad. Die vind je hier.
Heb je problemen om onderstaande quiz te maken in onderstaand scherm? Klik dan hier. Dan opent de quiz zich in een nieuw scherm.