Gavin en Thomas maken eerste minuten bij winnend Donar

Jimmy Gavin maakte zijn debuut voor Donar
Jimmy Gavin maakte zijn debuut voor Donar © Donar
Donar heeft de competitie hervat met een zege op Yoast United. De Groningers, die sinds 17 november door coronamaatregelen en een interlandbreak niet meer in actie kwamen, wonnen in Bemmel met zes punten verschil: 81-87. Jimmy Gavin en Donte Thomas speelden voor het eerst onder Donar-coach Matthew Otten.
Donar begon goed tegen de nummer laatst van de BNXT League. Na het eerste kwart, waarin de nieuwelingen Gavin en Thomas gelijk al minuten maakten, stond Donar zes punten voor: 18-24. Halverwege was het verschil dertien punten in het voordeel van de Groningers: 33-46.

Comeback Yoast

In het derde kwart liep de ploeg van coach Matthew Otten, die vorig jaar aan het roer stond bij Yoast, verder uit (53-71). In het laatste bedrijf werd het toch nog spannend, toen de thuisploeg flink terugkwam. Het stond 73-78 met nog minder dan twee minuten te gaan. Toch kwam Donar niet echt meer in gevaar.

Gavin en Thomas

Jimmy Gavin speelde ruim negentien minuten en was daarin goed voor vijftien punten, waaronder vier driepunters uit zes pogingen. Donte Thomas deed zestien minuten mee en maakte daarin drie punten en pakte zeven rebounds.
Topscorer aan de kant van Donar was Amanze Egekeze met 21 punten. Henry Caruso was weer eens belangrijk, met zestien punten en twaalf rebounds. Bij Donar deden Thomas Koenis (buikspier) en Austin Luke (ontstoken gewrichten) niet mee.

BAL thuis

Donar speelt de komende zeven wedstrijden in eigen huis. De eerste daarvan is komende woensdag vanaf 19.30 uur tegen BAL uit Weert. Dat duel is live te volgen via een stream van RTV Noord.