Lopend Vuur: Meer cameratoezicht in Stad is een goed idee

De Groningse raad praat volgende week over de uitbreiding van het cameratoezicht
De Groningse raad praat volgende week over de uitbreiding van het cameratoezicht © ANP
Burgemeester Koen Schuiling van Groningen wil het aantal camera's in de binnenstad fors uitbreiden. Hoeveel het er precies worden, kan Schuiling nog niet zeggen. Als het aan hem ligt komen de camera's in ieder geval op de Grote Markt, de Vismarkt en de wegen naar de markten toe te hangen.
Schuiling heeft de wens voor meer camera's in de stad al langer. Nu komt hij met een concreet voorstel aan de gemeenteraad: die moet er nog over stemmen.

Flexibel

Schuiling spreekt van 'flexibel cameratoezicht': de camera's staan in principe uit, maar kunnen aan worden gezet bij demonstraties en evenementen. Eerder gaf de burgemeester aan dat hij zonder camera's demonstraties niet goed kan volgen vanuit het politiebureau aan de Rademarkt. Dat kan volgens hem tot gevaarlijke situaties leiden.

Raad is verdeeld

De gemeenteraad is verdeeld over de komst van extra cameratoezicht. Vooral coalitiepartij GroenLinks is doorgaans sterk terughoudend. Opvallend daarbij is dat het college van burgemeester en wethouders volgens Schuiling unaniem voor de plannen is: ook de drie GroenLinks-bestuurders zien wat wel in de extra camera's.
De raad debatteert komende week voor het eerst over de plannen van Schuiling. Laten wij dat debat nu al voeren. Hoe denk jij hierover?
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee!

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Kerstkaarten

De tijd van kerstkaarten sturen is voorbij. Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 6.895 stemmers is 33 procent het hier mee eens. 67 procent verstuurt nog trouw kerstkaartjes.