Gemeente Groningen wijkt uit naar Stadskerk voor raadsvergaderingen

De Stadskerk aan de Friesestraatweg
De Stadskerk aan de Friesestraatweg © Google Streetview
De gemeente Groningen houdt haar raadsvergaderingen de komende tijd in de Stadskerk aan de Friesestraatweg. Vanwege de coronamaatregelen kan de gemeente de gebruikelijke ruimte niet gebruiken.
Normaal gesproken zou de raad vergaderen in een zaal in het provinciehuis: het stadhuis is nog altijd niet beschikbaar vanwege een verbouwing.

Oosterpoort

De gemeenteraad vergaderde de afgelopen anderhalf jaar in de kleine zaal van de Oosterpoort. Toen de coronamaatregelen afgelopen najaar werden versoepeld kon die niet meer gebruikt worden: immers vonden er toen weer meer voorstellingen in de Oosterpoort plaats.
De eerste vergadering in de Stadskerk is op 22 december. De raad blijft er 'zo lang het nodig is' vergaderen. De gemeente streeft ernaar om voor de verkiezingen van 16 maart terug te keren naar het Stadhuis in de Grote Markt, om daar de huidige gemeenteraad nog zeker één keer te laten vergaderen.

Publiek niet welkom

Op 22 december wordt er onder andere gesproken over de verkeersplannen van wethouder Broeksma (GroenLinks). Het gaat dan ook over de plannen voor het Oosterhamriktracé. Publiek is vanwege de coronamaatregelen nog altijd niet welkom.