Dit zijn de drie genomineerden voor de titel Groninger van het Jaar 2021

Nel Postmus, Susan Top en Onno Kukler
Nel Postmus, Susan Top en Onno Kukler © RTV Noord
De kandidaten voor de titel 'Groninger van het Jaar 2021' zijn bekend. Het publiek van RTV Noord heeft gekozen voor Nel Postmus, Onno Kukler en Susan Top. De nominatieronde van afgelopen week leverde ruim tweeduizend nominaties op.
Wie zijn de genomineerden?

Nel Postmus

Samen met haar man Nico zet Nel Postmus zich in voor mensen die in stille armoede leven. Zo verzamelt ze ieder jaar duizenden Sinterklaascadeautjes voor kinderen die anders niets zouden krijgen op Pakjesavond.
Nel en Nico Postmus
Nel en Nico Postmus © Marco Grimmon/RTV Noord

Onno Kukler

Kukler heeft samen met zijn vrouw Margriet Kids United opgericht, een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking. Hun zoon Sandro, die destijds tien jaar was en kampte met een lichamelijke beperking en verstandelijke achterstand, wilde graag in zijn eigen omgeving voetballen. Zijn ouders realiseerden die droom.
Onno Kukler en Jasmijn Loer van Kids United aan de zijde van Marc Smeenge
Onno Kukler en Jasmijn Loer van Kids United aan de zijde van Marc Smeenge © Beppie van der Sluis/RTV Noord

Susan Top

Zeven jaar lang heeft Susan Top als secretaris van het Groninger Gasberaad gestreden voor genoegdoening voor aardbevingsslachtoffers. Haar vertrek wordt gezien als een aderlating; niet alleen voor het Gasberaad, maar vooral voor de Groningers.
Susan Top tijdens een gesprek met de Tweede Kamer
Susan Top tijdens een gesprek met de Tweede Kamer © ANP
Deze kandidaten gaan nu de eindronde in, waarin op het drietal kan worden gestemd.

Hoe kun je stemmen?

Wil je stemmen op één van de kandidaten? Doe dat dan hier. Je kunt per IP-adres één keer per dag stemmen.
Stemmen kan tot vrijdagavond 18.00 uur. Daarna wordt in Noord Vandaag door verkiezingsleider Ronald Niemeijer en de winnaar van vorig jaar, TikTok Tammo, bekendgemaakt wie de titel gewonnen heeft.