Storing Euvelgunnerbrug zorgt voor oponthoud scheepvaartverkeer (update)

Schepen wachten voor de Euvelgunnerbrug tot ze hun weg kunnen vervolgen
Schepen wachten voor de Euvelgunnerbrug tot ze hun weg kunnen vervolgen © Eigen foto
Door een storing in de Euvelgunnerbrug in Groningen heeft het scheepvaartverkeer maandagochtend te kampen gehad met oponthoud. De brug weigerde enkele uren dienst.
Volgens de provincie was er sprake van een technische storing in de hoge Euvelgunnerbrug over de N7 (zuidelijke ringweg). Daardoor kon de brug niet omhoog en was er geen groot transport over het water mogelijk, aldus een woordvoerder van de provincie. Hoe die storing is ontstaan, is niet duidelijk.
De twee lage Euvelgunnerbruggen, die de industriebuurt met bedrijventerrein Euvelgunne verbinden, hadden geen last van de storing. Het wegverkeer kon daardoor probleemloos van de bruggen gebruikmaken.

Tijdelijk geen scheepvaartverkeer Winschoterdiep

Door de storing moesten meerdere grote schepen voor de brug wachten tot ze hun weg konden vervolgen. Daardoor was er tijdelijk geen scheepvaartverkeer mogelijk over het Winschoterdiep richting de stad Groningen en andersom. Rond 11.00 uur was de storing verholpen.
Update: aanvankelijk meldden we dat de storing in de lage Euvergunnerbrug zat en dat ook het wegverkeer hinder van de storing ondervond. Maar daar is geen sprake van.