Bauke Mollema gaat voor ritwinst in Giro en Tour en slaat Amstel Gold Race over

Bauke Mollema wint de 14e etappe in de Tour van 2021
Bauke Mollema wint de 14e etappe in de Tour van 2021 © ANP
Wielrenner Bauke Mollema focust zich komend jaar, net als afgelopen seizoen, op twee grote rondes. In zowel de Giro d’Italia als de Tour de France gaat Mollema voor ritwinst(en).
Mollema begint zijn seizoen eind januari in Frankrijk met de GP La Marseillaise en rijdt daarna de Ster van Bessège en Ronde van Alpes Martime et du Var, laat zijn ploeg Trek-Segafredo weten. Tijdens de voorjaarsklassiekers richt de 35-jarige Groninger zich op de Ardennen: de Waalse Pijl (20 april) en Luik-Bastenaken-Luik (24 april).

Giro en Tour

Tijdens de Giro d’ Italia, van 6 tot en met 29 mei, vertrouwt Trek-Segafredo op Mollema en teamgenoot Giulio Ciccone. Zij zullen zich volgens de ploeg in eerste instantie richten op dagzeges in plaats van rijden voor het klassement. Op het palmares van Mollema ontbreekt nog een etappezege in de Giro, nadat hij eerder etappeoverwinningen boekte in de Vuelta (2013) en Tour (2017 en 2021).
Het plan voor de Tour de France (1 tot en met 24 juli) is eveneens duidelijk: etappezeges met een belangrijke taak voor Mollema's ploeggenoot Mads Pedersen. De Deen moet samen met Stuyven voor succes zorgen tijdens de openingsritten in zijn thuisland. Mollema en Ciccone gaan voor dagsucces(en) in de bergen.

Geen Amstel Gold Race

In tegenstelling tot vorig jaar verschijnt Mollema niet aan de start van de Amstel Gold Race op 10 april in eigen land. Vorig jaar won Mollema voor de tweede keer in zijn carrière een etappe in de Tour en werd hij vierde op de wegrit op de Olympische Spelen.

'Nog vijf jaar fietsen'

Tegenover de NOS laat Mollema weten voorlopig nog niet aan stoppen te denken. Sterker nog, de klimmer die in 2022 zijn laatste contractjaar ingaat bij Trek, heeft gezegd dat hij het idee heeft dat hij 'nog een jaartje of vijf kan fietsen.' Binnenkort hoopt Mollema, die twee weken geleden 35 jaar werd, weer om tafel te gaan met zijn huidige team om het contract te verlengen.