Trotse vader van revelatie Thijs Dallinga: 'Dit waren zijn eerste voetbalschoentjes'

Eisse-Reint Dallinga laat de eerste voetbalschoentjes van zijn zoon zien
Eisse-Reint Dallinga laat de eerste voetbalschoentjes van zijn zoon zien © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Voor Eisse-Reint Dallinga was het woensdag een speciale avond. Zijn zoon Thijs nam het met Excelsior op tegen zijn oude club FC Groningen in het bekertoernooi. Vader Dallinga bekeek de wedstrijd thuis in Hellum met een vriend en laat ons kennismaken met de revelatie van de eerste divisie.
Eisse-Reint Dallinga laat na het bekerduel onder meer de eerste voetbalschoenen zien van zijn zoon, die hij aanhad toen hij begon bij vv Siddeburen.
'Thijs heeft deze voetbalschoentjes van zijn opa, mijn vader, gekregen. Die heeft hij met heel veel trots gedragen. Mijn vader heeft nog meegemaakt dat Thijs naar FC Groningen is gegaan, en hij was er nog tijdens zijn eerste jaar bij de beloften, maar daarna is hij overleden. Het was supermooi geweest als hij dit ook allemaal mee had gemaakt', zo vertelt de vader van Thijs.
Eisse-Reint Dallinga vertelt over de voetbalcarrière van zijn zoon Thijs

'Daar ben je wel trots op'

Thijs Dallinga, opgegroeid in Siddeburen en Hellum, gaat als een speer dit seizoen bij Excelsior. Na drie jaar FC Groningen is de 21-jarige spits momenteel topscorer van de eerste divisie met 24 doelpunten uit negentien duels.
Voor vader Eisse-Reint is het een bijzondere gewaarwording om zo vaak zijn eigen achternaam te horen op televisie. 'Dat doet je wel wat. Daar ben je wel trots op.'

'Genaaid met die penalty'

FC Groningen wint het bekerduel pas na verlenging. Het wordt 2-4 in Rotterdam. Toch had het heel goed anders kunnen lopen.
'Ja, we zijn genaaid met die penalty', zo doelt Eisse-Reint op de strafschop die FC Groningen kreeg vijf minuten voor tijd, waardoor de stand op 2-2 kwam en er een verlenging volgde.
Eisse-Reint Dallinga: 'Het doel is minimaal eredivisie'

FC-supporter 'in goede en slechte tijden'

In deze tweestrijd was vader Dallinga vanzelfsprekend voor zijn zoon aan het juichen, toch blijft hij verder ook trouw aan FC Groningen.
'Je bent supporter in goede en in slechte tijden. Nu is het allemaal even wat minder bij FC Groningen, maar we hopen dat er ook weer betere tijden komen.'
Eisse-Reint Dallinga juicht voor een doelpunt van Excelsior
Eisse-Reint Dallinga juicht voor een doelpunt van Excelsior © RTV Noord/Karel-Jan Buurke

Ooit terug naar FC Groningen?

Wat betreft zijn zoon Thijs gaat het momenteel fantastisch. Hij lijkt een mooie toekomst te hebben. 'Het doel is minimaal eredivisie en het liefst dan nog weer een stap maken. Maar we gaan zien waar het eindigt. Hij moet bovenal plezier hebben. Of hij ooit er terugkomt bij FC Groningen? Sluit niks uit', zo besluit Eisse-Reint met een lach.