Verdachte ernstig geweld in Vinkhuizen stopte kind in een koffer

Een afzetting van de politie in de Marmerstraat
Een afzetting van de politie in de Marmerstraat © Elwin Baas/RTV Noord
Sjaak S., die verdacht wordt van ernstige mishandeling van een 37-jarige vrouw en haar zoontje in de stadgroninger wijk Vinkhuizen, zou het kind na de mishandeling in een koffer gestopt hebben.
Dat bleek vanochtend tijdens de eerste pro forma zitting tegen de 42-jarige man. De verdachte werd vlak na het geweld aangehouden. Wat de relatie is tussen verdachte en slachtoffers, is niet bekend gemaakt.

Gestoken en geboeid

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte op drie september van dit jaar de vrouw op het hoofd geslagen, in het gezicht gestoken, geboeid en verkracht. Ook haar tweejarige zoontje werd ernstig mishandeld. Het kind werd geslagen en in een koffer gestopt in de berging van het huis.
De verdachte kan zich er weinig van herinneren, zo vertelt hij de rechters. Zijn DNA is aangetroffen in de woning en op spullen van het slachtoffer.

Psychisch zeer kwetsbare verdachte

S. zit op een speciale afdeling van de gevangenis voor mensen met psychiatrische problemen. ‘Hij is psychisch zeer kwetsbaar’, zegt zijn advocaat Wilke Koopmans.
Volgens buurtbewoners was er vaker rumoer en geschreeuw rond de woning aan de Marmerstraat in Vinkhuizen. Zij hebben het geweld, dat zich om half vier ’s ochtends afspeelde, niet gehoord.
Hoe het nu met de vrouw en haar zoontje is, is niet bekend. In maart is de volgende pro forma. De man moet nog psychisch onderzocht worden en nog niet alle resultaten van andere onderzoeken zijn binnen.