Onno Kukler (Kids United) verkozen tot Groninger van het Jaar 2021

Onno Kukler met zijn zoon Sandro
Onno Kukler met zijn zoon Sandro © Evelien Boer/RTV Noord
Onno Kukler is verkozen tot Groninger van het Jaar 2021. De mede-oprichter van Kids United kreeg bijna 39,5 procent van de stemmen.
Kukler kreeg ongeveer 100 stemmen meer dan nummer twee Nel Postmus (38,7 procent), die zich inzet voor mensen die in stille armoede leven. Met 21,8 procent van de stemmen eindigde op plek drie Susan Top, die dit jaar afscheid nam van het Groninger Gasberaad. In totaal zijn er zo'n 9500 stemmen uitgebracht.
Kukler laat in een eerste reactie weten het fantastisch te vinden. 'Alle drie de genomineerden komen op voor mensen', zegt Kukler. 'En eigenlijk zouden veel meer mensen hiervoor in aanmerking komen. Ik vind het hartstikke leuk.'
Onno Kukler is Groninger van het Jaar 2021

Samen met vrouw Margriet oprichter

Onno Kukler, woonachtig in de stad-Groninger wijk Lewenborg, is samen met zijn vrouw Margriet de oprichter van Kids United, de voetbalclub voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Hun zoon Sandro wilde graag in zijn eigen omgeving voetballen. Hij was destijds tien jaar en kampte met een lichamelijke beperking en verstandelijke achterstand. Zijn ouders realiseerden zijn droom.
Onno Kukler en Jasmijn Loer van Kids United aan de zijde van Marc Smeenge
Onno Kukler en Jasmijn Loer van Kids United aan de zijde van Marc Smeenge © Beppie van der Sluis/RTV Noord
Kukler kreeg de prijs uit handen van de winnaar van de verkiezing Groninger van het Jaar 2020, TikTok Tammo.
Olaf Vos schreef een rap ter ere van de 30e editie van de verkiezing Groninger van het Jaar.
Olaf Vos rapt ter ere van de 30e Groninger van het Jaar