Ingang supermarkt in Stad vernield bij ongewenst nachtelijk bezoek

De geforceerde ingang van de Coop-supermarkt aan de Kerklaan
De geforceerde ingang van de Coop-supermarkt aan de Kerklaan © 112 Groningen
De Coop aan de Kerklaan in de stad Groningen heeft er vlak voor de feestdagen een nare kostenpost bij gekregen. In de nacht van zaterdag op zondag sloegen een of meerdere inbrekers hun slag in de supermarkt en vernielden daarbij de ingang.
Hoewel de schade volgens een medewerker van de Coop beperkt is, werd er zondag wel een monteur opgetrommeld om de schade te herstellen. Die moest de automatische schuifdeuren herstellen, die de inbreker(s) hadden geforceerd om zich toegang tot de supermarkt te verschaffen.
Wat is er buitgemaakt, kan zowel de Coop-medewerker als de politie niet zeggen in afwachting van het onderzoek dat is ingesteld naar de inbraak. De politie kreeg zondagochtend rond 05.30 uur een melding dat de supermarkt bezoek had gekregen van ongewenst bezoek. Om een beeld te krijgen van de dader(s), zoekt de politie naar getuigen en camerabeelden.

Eerder doelwit

Overigens is het niet de eerste keer dat de Coop aan de Kerklaan een doelwit is van dieven. Zo werden er in januari van dit jaar acht jongeren aangehouden na een overval op de supermarkt. In 2015 werd een man gearresteerd die een overval op de supermarkt pleegde en daarbij een vuurwapen gebruikte.