Verrassing: 15-jarige Moragues is Nederlands kampioen skateboarden

Daniel Moragues in actie bij het NK Skateboarden
Daniel Moragues in actie bij het NK Skateboarden © Tjeerd Derkink
Daniël Moragues heeft in Enschede de Nederlandse titel skateboarden bij de senioren in de wacht gesleept. De pas 15-jarige Groninger liet het hele toernooi een 'steady' indruk achter. Bovendien noteerde hij een aantal perfecte runs.
Het kampioenschap begon zondagochtend met de kwalificaties. Het kostte Moragues weinig moeite om zich te plaatsen voor de finale met acht deelnemers. In de strijd om de medailles presteerde de talentvolle skater ook optimaal. Daarnaast maakte de concurrentie fouten. Ook ging een aantal skaters onderuit waardoor ze minder punten behaalden.

Verrassende winnaar

In de loop van de avond werd Moragues gehuldigd als verrassende winnaar. De eerste prijs leverde hem een cheque van 1500 euro op. Hij verwees de 30-jarige regerend kampioen Douwe Macare naar de tweede plaats.
Een trotse Daniël Moragues showt zijn prijzen
Een trotse Daniël Moragues showt zijn prijzen © Tjeerd Derkink

Weinig vertrouwen

De jonge Groninger raakte in november nog geblesseerd aan de enkel. Hij kon daardoor twee weken niet trainen. Daardoor had hij weinig vertrouwen in een goede afloop bij het NK. Hij bewees het tegendeel, mede door de steun van zijn ouders.