Wachtrij van 250 meter voor boosterprik in Stad: 'Ik vind het slecht geregeld'

Lange rijen wachtenden voor de boosterprik in Groningen
Lange rijen wachtenden voor de boosterprik in Groningen © RTV Noord
Mensen die hun boosterprik komen halen bij de GGD-vaccinatielocatie aan de Protonweg in de stad Groningen, moeten geduld hebben. Rond het middaguur stond er een rij van ongeveer 250 meter. De GGD zegt extra mensen in te zetten.
'Ik heb er anderhalf uur in gestaan. Eerst buiten, maar als je dan binnen bent, sta daar je daar vervolgens ook nog twintig minuten tot een half uur te wachten', zegt een man, die zijn prik net heeft gehad. 'Ik wil die booster graag. Maar ik denk iedereen, anders staan ze er niet.'
'Ik vind het slecht geregeld', zegt een vrouw die in de rij staat. Weer een andere man moest 2,5 uur in de rij staan voor een boosterprik. 'Ik ben 76 jaar en ben maar naar huis gegaan', zegt hij.
In de rij voor de boosterprik: GGD zet extra mensen in

'Dan wacht ik wel even'

Zo denkt niet iedereen er over. 'Ik ben blij dat ik de boosterprik kan halen, dus dan wacht ik wel even', vertelt een andere vrouw.
Een andere vrouw heeft de prik na anderhalf uur wachten gekregen: 'Het moet gewoon. Ik maak er niet zo'n probleem van. En het zonnetje schijnt, dus helemaal goed.'

Boosteren alleen op afspraak

De GGD zegt dat extra mensen worden ingezet om de controle van het papierwerk sneller af te handelen. Op de locatie aan de Protonstraat worden alleen mensen met een afspraak geboosterd. Ouders met kinderen worden uit de rij gehaald en krijgen voorrang. Dan gaat het om kinderen met een kwetsbare gezondheid, die vanaf vandaag een boosterprik kunnen halen.
'Maak een afspraak online, de telefoonlijnen zijn constant overbelast', benadrukt een GGD-woordvoerder.