Gerard Beukema aan het roer bij DelfSail

Delfsail in 2016
Delfsail in 2016 © RTV Noord
Gerard Beukema, momenteel waarnemend burgemeester van Eemsdelta, is de nieuwe bestuursvoorzitter van DelfSail 2024. Hij volgt Jan Koolhof op, die vanaf de start van het maritieme evenement in 1986 verschillende functies heeft gehad.
Beukema neemt op 1 januari de voorzittershamer van Koolhof over. 'Wij hebben Gerard in zijn huidige rol als burgemeester leren kennen als een inspirerend en verbindend leider die goed past bij en betrokken is bij DelfSail. We zien ernaar uit om DelfSail 2024 gezamenlijk tot een succes en onvergetelijk evenement te maken', laat het bestuur weten.

'Zie het als een buitenkans'

Beukema is blij met zijn nieuwe functie: 'Het is eervol om voor deze functie te worden gevraagd. Ik heb het de afgelopen jaren zeer naar mijn zin gehad in Delfzijl en zie het als een buitenkans om op deze wijze nog regelmatig terug te zijn en iets terug te doen voor de grote steun en gastvrijheid die ik hier heb ervaren.'
DelfSail zou aanvankelijk dit jaar weer georganiseerd worden, maar vanwege de coronapandemie is het uitgesteld tot 2024.