Lopend Vuur: Buijs moet blijven

FC-trainer Danny Buijs
FC-trainer Danny Buijs © Orange Pictures
In een gesprek met de pers deze week was FC Groningen-trainer Danny Buijs kritisch op zichzelf. Halverwege de competitie staat FC Groningen niet op een plek die past bij de ambitie van de club.
Dinsdagavond verloren 'we' in Alkmaar met 1-0 van AZ. Over contractverlenging van de trainer, die er inmiddels 3,5 seizoenen in de Euroborg op heeft zitten, wordt nog niet gesproken.

Niet tussentijds door een achterdeur

'Als het grootste gedeelte van de supporters of vrijwilligers liever heeft dat er volgend jaar een andere trainer voor de groep staat, dan is het heel simpel en ben ik sowieso in de zomer weg. Dat zeg ik omdat mijn band met deze club en de support die ik heb gehad van deze mensen, zeker in de beginperiode, zo extreem is geweest. Daar ben ik ze zo dankbaar voor dat me er alles aan gelegen is om hier op een waardige manier weg te gaan en niet tussentijds door een achterdeur', zei Buijs eerder deze week tegen RTV Noord.
De supportersvereniging reageerde bij monde van voorzitter John de Jonge: 'Als supportersvereniging steunen wij Danny, Adrie en de rest van de staf volledig. Feit is dat er in de zomer veel kwaliteit is weggegaan en de nieuwelingen nog niet dat niveau hebben van die vertrekkende spelers. En dat mag je ook niet verwachten van ze.'

Stem van de supporters

Buijs, die ook als speler in dienst was van FC Groningen, ligt over het algemeen goed bij de supporters. Het zou echter zomaar zijn laatste seizoen kunnen zijn. Hij legt daarbij zijn oor te luister bij de supporters.
Hoe kijk jij hiernaar?
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Gulden

'Ik verlang terug naar de gulden.' Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 5.419 stemmers is 44 procent het hier mee eens.