Gemeente Westerkwartier heeft nieuwe vertegenwoordiger in Nieuw-Zeeland

Richard Kempthorne (l) kreeg vorig jaar de Erepenning van burgemeester Ard van der Tuuk
Richard Kempthorne (l) kreeg vorig jaar de Erepenning van burgemeester Ard van der Tuuk © Mario Miskovic/RTV Noord
Richard Kempthorne is de nieuwe vertegenwoordiger van de gemeente Westerkwartier in Nieuw-Zeeland. De oud-burgemeester van het Tasman District moet de vriendschapsband tussen de zustergemeenten verstevigen.
Er wordt al jaren een warme band onderhouden tussen het Tasman District en de voormalige gemeente Grootegast. In 2017 werd die vriendschapsband bevestigd en meegenomen naar de nieuwe gemeente Westerkwartier.
Kempthorne was van 2007 tot 2019 burgemeester van het district in Nieuw-Zeeland. Vorig jaar ontving hij de Abel Tasman Erepenning van de gemeente Westerkwartier, voor de rol die hij speelde in de ontwikkeling van de vriendschapsband.

Ontdekkingsreiziger

Die vriendschap is gebaseerd op de gemeenschappelijke band met ontdekkingsreiziger Abel Tasman uit Lutjegast (1603-1659). In 1642 zag hij als eerste Europeaan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.
Richard Kempthorne
Richard Kempthorne © Eigen foto
Oud-burgemeester Kempthorne zet zich al jaren in voor allerlei activiteiten in Nieuw-Zeeland die met de ontdekkingsreiziger te maken hebben. Die rol blijft hij vervullen als vertegenwoordiger van de gemeente Westerkwartier.