Plek gevonden voor wisselwoningen Slochteren

Het stuk grond naast het Kindcentrum Duurswold
Het stuk grond naast het Kindcentrum Duurswold © Jeroen Willems / RTV Noord
De gemeente Midden-Groningen heeft een plek in het verlengde van Kindcentrum Duurswold aan de Slochterveldweg aangewezen als locatie voor tien tot zestien wisselwoningen.
Wisselwoningen worden gebruikt door mensen die (tijdelijk) hun huis moeten verlaten in verband met de versterking. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) organiseert deze tijdelijke huisvesting. De gemeente Midden-Groningen helpt vervolgens bij het vinden van geschikte locaties voor de wisselwoningen. In Slochteren zijn 18 locaties bekeken. Uiteindelijk is gekozen voor de Slochterveldweg.
Volgens de gemeente is deze locatie het meest geschikt omdat het een goede ligging heeft ten opzichte van het centrum van Slochteren en andere voorzieningen. Bovendien is de grond van de gemeente en zijn er weinig direct omwonenden.

Meer woningen nodig

Eerder dit jaar meldde minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) nog dat er veel meer wisselwoningen nodig zijn om de versterkingsoperatie op tempo te krijgen. In de gemeente Midden-Groningen is op dit moment behoefte aan 100 van deze woningen. 30 daarvan staan in Overschild en zijn al in gebruik. De andere komen in Steendam (40) en Siddeburen (20).