'Als Danny Buijs het einde van het seizoen haalt, trakteer ik iedereen op eierballen'

Op sociale media komt het vertrek van FC Groningen-trainer Danny Buijs na dit seizoen voor de meeste supporters niet als een grote verrassing. Tegelijkertijd plaatst menigeen vraagtekens bij de beslissingen van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.
Voetbalstatistiekenbureau Opta tweet dat alleen Ron Jans (264) en Hans Westerhof (226) vaker op de bank zaten als trainer van FC Groningen in de eredivisie. Buijs zat dinsdagavond tegen AZ voor de 112e keer op de bank als FC Groningen-trainer in de eredivisie en daar komen na de winterstop waarschijnlijk nog zestien competitiewedstrijden bij.
Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

De timing van het bekendmaken van de boodschap kan niet op veel steun rekenen van supporters en FC Groningen-volgers, zo blijkt uit de reacties. Wel zijn de meningen verdeeld: de één vindt het jammer, terwijl de ander het een wijs besluit vindt.

Vertrek assistent-trainer Poldervaart

Het vertrek van assistent-trainer Adrie Poldervaart valt ook niet in goede aarde bij een aantal mensen. Poldervaart stopt eveneens na dit seizoen bij de FC, terwijl de club hem afgelopen zomer niet naar De Graafschap wilde laten gaan. Daar kon hij hoofdtrainer worden.

Cocu, Lukkien, Van Wonderen, Wormuth?

Buijs vertrekt en dus moet de directie op zoek naar een nieuwe trainer voor de komende seizoenen. Het speculeren kan beginnen.

Boek over Buijs

Tot slot tweet Ferdi Delies, onder meer auteur van het boek over Erik Nevland, dat er een boek verschijnt over Buijs. Wellicht lezen we daarin veel meer over het vertrek van Buijs bij FC Groningen.