Lopend Vuur: Ik voel mij veilig op de Groningse wegen

Een ongeluk in de berm
Een ongeluk in de berm © ProNews (Archief)
Meer dan veertig procent van de bermen in Nederland zijn onveilig. Een groot deel van de bermen bij zowel autowegen als snelwegen zijn onveilig.
Dat blijkt uit een nieuwe rapportage van Rijkswaterstaat die door minister Visser (Infrastructuur) naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Het kan elk jaar talloze verkeersdoden schelen als deze bermen veiliger worden gemaakt. Van de autosnelwegen in Nederland blijkt 42 procent een onveilige berm te hebben. Bij N-wegen gaat het om 44 procent. Het is voor het eerst dat de veiligheid van bermen door Rijkswaterstaat is onderzocht.

Bomen kappen en snoeien

Voordat een berm veilig mag worden beschouw moet het wel aan een aantal eisen voldoen. Zo mogen er geen bomen, struiken of andere obstakels staan. Zijn die er wel, moet er een vangrail voor.
Dit zou beteken dat bomen in al deze bermen gekapt en gesnoeid moeten worden om ze veiliger te maken en zo het aantal verkeersdoden naar beneden te brengen. Voel jij je veilig op de Groninger wegen?
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

'Buijs moet blijven'

'Buijs moet blijven'. Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 4,786 stemmers is bijna 54 procent het hier mee eens.