Midden-Groningen benadert ondernemer om opnieuw camping te starten bij Schildmeer

De jachthaven aan het Schildmeer
De jachthaven aan het Schildmeer © Nico Swart/RTV Noord
Steendam krijgt een nieuwe minicamping met veertig tot vijftig plekken voor caravans, campers, tenten en enkele trekkershutten. Eigenaar van de camping is Rudi van Oosten, die eerder camping De Otter bestierde aan het Schildmeer, maar die vorig jaar heeft verkocht.
De minicamping komt op het terrein van de voormalige gemeentelijke dagcamping aan de Damsterweg. Van Oosten is door de gemeente Midden-Groningen benaderd, omdat er na de verkoop van De Otter geen reguliere camping meer is rond het Schildmeer. De gemeente wil inzetten op het gebied rondom het Schildmeer als recreatiegebied en ziet een reguliere camping als een waardevolle voorziening voor dit gebied.

Geen seizoensplaatsen

De camping is gericht op toeristen en doet niet aan seizoensplaatsen. Van Oosten hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met zijn nieuwe project. Het liefst wil hij de eerste gasten al voor het hoogseizoen ontvangen.
'Maar zo ver is het nog niet. Er is helemaal geen infrastructuur. Geen riool en geen wifi. Dat moet eerst aangelegd worden. Bovendien is het daar erg laag en nat, daar moeten we ook nog iets voor regelen', aldus Van Oosten.

Liever vandaag dan morgen

Om te kunnen starten met de camping moet alleen het bestemmingsplan nog worden aangepast en de grond worden verkocht. Van Oosten begint liever vandaag dan morgen.
'Ik ben al langer bezig om hier wat van de grond te krijgen. Ik heb bijvoorbeeld nog wat grond over bij mijn sportschool. Daar wilde ik eerst een paar trekkersplekken realiseren, maar daar komt nu waarschijnlijk een klein restaurantje. Ook ben ik nog bezig met het realiseren van een paar speciale recreatiehuisjes bij het Schildmeer.'