Thijs en Huub Olthof aan de dood ontsnapt

HAÏTI - Thijs en Huub Olthof uit Veendam zijn bij de aardbeving op Haïti aan de dood ontsnapt. Waren ze iets eerder bij hun hotel aangekomen, dan waren ze onder het puin bedolven.
Dat blijkt uit hun verhaal dat ze vertelden aan een reporter van de Wereldomroep. De twee zagen het hotel voor hun ogen instorten. Daarin zaten nog vier Nederlandse stellen. Twee daarvan hebben ze geholpen om uit het dakraam te kruipen. In ieder geval de andere stellen en een Frans stel worden nog vermist.

De eerste nacht na de aardbeving hebben vader en zoon Olthof op straat overnacht met dekens van het hotel. De dag daarna zijn ze opgevangen door Nederlandse zendelingen. De twee willen zo snel mogelijk weer naar Veendam terug en hopen op een plaatsje in een vliegtuig van het ministerie van Defensie, dat donderdag naar Haïti is gevlogen.

Het is nog altijd een chaos op Haiti. Het land werd dinsdagavond getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen kwamen daarbij om het leven.

Thijs was op Haïti met zijn vader om te zien of hij later dit jaar een ontwikkelingsproject kon opzetten. Dat gaat waarschijnlijk niet door, omdat er eerst noodhulp moet worden gegeven.
Deel dit artikel:

Recent nieuws