Park in Ter Apel wordt vernieuwd met geldbedrag uit COA-potje

Park aan de Kapelweg in Ter Apel
Park aan de Kapelweg in Ter Apel © Google Streetview
Het park in het centrum van Ter Apel wordt aangepakt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Westerwolde besloten. Het aanpakken van het park was een van de zestien ideeën die binnenkwamen bij de gemeente om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren.
De gemeenteraad reserveert 300.000 euro vanuit de zogeheten COA-geleden om een invulling te geven aan wensen en ideeën die inwoners en organisaties hebben aangedragen.

'Plek voor jong en oud'

Het gemeentebestuur riep de inwoners van Ter Apel vorig jaar op met ideeën en wensen te komen voor het verbeteren van de leefbaarheid.
'Er kwamen zestien ideeën binnen. Omdat alle inwoners van Ter Apel er iets aan moeten hebben, heeft het college gekozen voor verbeteringen in de openbare ruimte. Een aantal losse ideeën zijn gecombineerd tot een plan om het park in het centrum te vernieuwen. Het park moet een plek worden voor jong en oud om elkaar te ontmoeten en te bewegen', aldus de gemeente.

COA-gelden

Westerwolde ontvangt ieder jaar geld van het COA voor het asielcentrum in Ter Apel. Drie jaar geleden besloot de gemeenteraad om een gedeelte van deze COA-gelden in een apart ‘potje’ te stoppen. Het geldbedrag dat al drie jaar 'op de plank ligt' bij de gemeente is bedoeld om de leefbaarheid van Ter Apel te verbeteren.

Invulling van het plan

Volgens de gemeente worden inwoners van Ter Apel en organisaties in de buurt van het park binnenkort gevraagd om mee te denken over de invulling van het plan. Het doel is om daar begin 2022 mee te starten.