Oudejaarsploeg Doezum viert oud & nieuw met dorp online en op de radio

V.l.n.r: Jorn Broersma, Dirk-Jan Froentjes en Richard Kooistra van de Doezumer Oudejaarsploeg
V.l.n.r: Jorn Broersma, Dirk-Jan Froentjes en Richard Kooistra van de Doezumer Oudejaarsploeg © Niels Timmerman/RTV Noord
Omdat groot feest in een tent er dit jaar niet in zit, vermaakt de Doezumer Oudejaarsploeg (DOP) het dorp dit jaar online en via de ether.
Een groot deel van het dorp zit daarom sinds de start op dinsdag aan de radio gekluisterd. Het is misschien niet zo gezellig als normaal, maar voor de online bingo op woensdagavond verkocht de oudejaarsploeg toch zo’n driehonderd kaartjes.
Voor donderdagavond staat een pubquiz op het programma: Ik hou van Doezum, waarin de kennis over het dorp wordt getest.

Vinyl

In de tussentijd draait de oudejaarsploeg dagenlang plaatjes. Het liefst vinyl, dat vinden de dj’s het mooist, maar dorpelingen kunnen ook verzoekjes aanvragen.
Doezum viert nieuwjaar online en op de radio
De radiostudio zit voor het eerst in het Stuurhuus: het dorpshuis van Doezum dat onlangs is geopend. Voor de ingang staat een hoge antenne, waardoor de radiozender overal in het dorp te beluisteren is.
Ik vind het geweldig wat die jongens doen
Ypie Bosma - Doezumse
Ypie Bosma woont pal naast het dorpshuis en is vaste luisteraar. ‘Ik vind het geweldig wat die jongens doen’, zegt ze. En die bingo? Die was zeer geslaagd.
‘We waren bij kennissen. Daar zaten we samen achter de laptop, dat was toch wel gezellig en spannend. Ik heb nog dertig euro gewonnen ook’, lacht Bosma.

Absoluut hoogtepunt

Wat de DOP betreft moet het absolute hoogtepunt nog komen: de oudejaarsstunt. Vrijdagmiddag om 14.00 uur maken de leden voor het Stuurhuus bekend wat ze dit jaar hebben uitgevreten.
Of ze al een tipje van de sluier kunnen oplichten? Dirk Jan Froentjes van de DOP grijnst. ‘Als het lukt, hebben we dit jaar een heel mooie stunt. Wat we in ieder geval kwijt kunnen: we hebben een stuk ontvreemd. Als je wilt weten wat, moet je vrijdagmiddag maar komen kijken.’