Wel of geen industrieterrein bij Westerlee? Inwoners krijgen een stem

De beoogde locatie van het bedrijventerrein bij Westerlee
De beoogde locatie van het bedrijventerrein bij Westerlee © Marco Grimmon/RTV Noord
Er is nog niks in beton gegoten, maar de zorgen in Westerlee zijn groot. Verschillende inwoners vrezen een bedrijvenlocatie pal naast hun dorp. Voordat die plannen werkelijkheid worden, mogen inwoners hun zegje doen.
De gemeente Oldambt wil van haar inwoners weten hoe zij aankijken tegen de plannen. En dat kan er volgens haar zelfs toe leiden dat de plannen helemaal niet doorgaan.

Bedrijventerrein bij Westerlee

De provincie Groningen en de gemeenten Veendam, Midden-Groningen en Oldambt zien wel iets in een bedrijventerrein aan de rand van Westerlee. Op dat bedrijventerrein moeten bedrijven komen die kavels vragen van meer dan twintig hectare.
Inwoners van Westerlee werden overvallen met het nieuws dat zij per brief moesten lezen en even later was actiegroep Geen Draagvlak Westerlee geboren. Daar sloten zich binnen no-time meer dan 130 inwoners van zowel Westerlee als omliggende dorpen bij aan.
In deze video van 22 december laten omwonenden hun bezwaren horen:
Westerlee vreest industrieterrein: ‘Onbegrijpelijk!’

'Absoluut geen sprake van definitief plan'

Toch worden er praatsessies belegd om van de inwoners te horen te krijgen hoe zij tegen de ideeën aankijken. Volgens Oldambt is er ‘absoluut geen sprake van een definitief plan, maar is er een discussiedocument waarop iedereen kan en mag reageren’.
Volgens Oldambt hebben inwoners een belangrijke stem. 'De reacties worden voorgelegd aan de colleges van burgemeester en wethouders en medio dit jaar aan de gemeenteraden en de Provinciale Staten. Het kan dus ook betekenen dat door de ontvangen reacties het huidige perspectief fundamenteel verandert.'

Fysieke bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn gepland op woensdag 19 en donderdag 20 januari in Dorpshuis De Tille in Westerlee. Een week later, op woensdag 26 januari, kunnen inwoners terecht in de HarbourJazz Club in Winschoten. De tijdstippen van de bijeenkomsten zijn te lezen in deze link. Aanmelden kan tot en met donderdag 13 januari.