Brandweer Groningen tweemaal naar grote branden in Drenthe

EMMER COMPASCUUM/EEXTERVEEN - Brandweerkorpsen uit Groningen moesten zaterdagavond tweemaal uitrukken om bij grote branden in Drenthe te assisteren. In Emmer Compascuum ging een voormalig cafe en woonhuis in vlammen op. Later vloog ook een boerderij in Eexterveen in brand.
Tegen zeven uur 's avonds rukten verschillende korpsen uit Groningen en Drenthe uit naar voormalig café-restaurant Abeln aan de Hoofdkade WZ in Emmer Compascuum. De vlammen sloegen al snel uit het leegstaande gebouw. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand volledig afbrandde. De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling, wat voor de omgeving overlast veroorzaakte.
Het pand stond vrijdagavond ook al in brand. Toen wist de brandweer het vuur nog bijtijds de baas te worden. De afgelopen tijd is meerdere malen brand gesticht in het pand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

EexterveenOm half tien diezelfde avond werden zes korpsen uit de omgeving gestuurd naar een grote boerderijbrand aan de Dorpsstraat in Eexterveen . De brand ontstond in de schuur, waar een bouwbedrijf was gevestigd. Ondanks de grote inzet waren de schuur en het woonhuis niet te redden. De boerderij is geheel uitgebrand. Het grootste probleem waar de brandweer mee te kampen had, was de waterwinning. De aanwezige brandkranen waren niet voldoende. Er moest daarom water getransporteerd worden vanuit de Hunze.