Eindelijk weer blauwe plekken voor Sarèl de Jong: 'Elke dag een beetje sterker'

Sarèl de Jong
Sarèl de Jong © RTV Noord
2022 wordt het jaar van Sarèl de Jong, de Groningse wereldkampioen kickboksen. Zij raakte afgelopen zomer zwaar geblesseerd, en werkt nu keihard aan een comeback.
In een gymnastiekzaaltje in Meedhuizen werkt de wereldkampioene aan haar terugkeer in de ring. De afgelegen zaal is een professioneel ingerichte dojo waar het Sarèl de Jong aan niets ontbreekt. Bijna dagelijks traint ze met haar steun en toeverlaat Denis van der Giessen.
Eindelijk weer blauwe plekken voor Sarèl de Jong

Linkerknie

'Ik merk dat m'n knie steeds sterker wordt, elke dag een beetje beter, maar het is wel weer even wennen. De impact van klappen en schoppen zijn groot. Ik heb weer blauwe plekken, dat voelt wel gek.' De Jong scheurde vorige zomer haar kruisband van haar linkerknie. Een operatie kwam er aan te pas om de knie weer op te kalefateren.

Coach

En dat lijkt gelukt. Ze schopt als een bezetene tegen de boksballen en houdt zich niet in als ze een partijtje aan het sparren is met vriend, vertrouweling en coach Denis.
Ik verwacht dat straks geen enkele tegenstander tegen haar overeind blijft staan
Dennis van der Giessen - coach
'Het beste van Sarel moet nog komen', weet Denis van der Giessen. Kickboksers zijn op hun sterkst tussen hun 25ste en 30ste levensjaar. En Sarèl is nog maar 25. Ik verwacht dat straks geen enkele tegenstander tegen haar overeind blijft staan.'

Wereldtitel

Ze hoopt in mei weer in de ring te staan. Eerst een toernooi in Hongarije om een beetje wedstrijdritme op te pikken om daarna in juni in Groningen haar wereldtitel te verdedigen.