'FC Groningen strijdt met NEC en Vitesse om handtekening Franse middenvelder'

Cheikh Niasse tijdens een oefenduel in 2020 tegen AZ in duel met Zakaria Aboukhlal
Cheikh Niasse tijdens een oefenduel in 2020 tegen AZ in duel met Zakaria Aboukhlal © ANP
FC Groningen heeft bij regerend Frans kampioen OSC Lille geïnformeerd naar de mogelijkheden om de 21-jarige Cheikh Niasse over te nemen. Niasse, een verdedigende middenvelder, staat ook in de belangstelling van NEC en Vitesse.
Dat laat de zaakwaarnemer van Niasse, Moustapha Kamara, desgevraagd weten. Afgelopen zomer zouden de Groningers rondom de transfer van Gabriel Gudmundsson naar de Fransen ook al naar de diensten van Niasse hebben geïnformeerd, maar toen kregen Fledderus en consorten nul op het rekest.

Bankzitter bij Lille

Niasse kon de eerste seizoenshelft bij Lille niet op een basisplaats rekenen en daarom zijn er deze winter wel mogelijkheden voor een transfer, waarbij de huidige nummer 8 in de Ligue 1 volgens Kamara bereid is om de Franse middenvelder bij een goed bod te verkopen. 'Bij voorkeur aan een club in de Eredivisie', zegt Kamara.

Niasse sprak al met Vitesse

'Dat we denken dat het goed voor hem is om zijn carrière in de Eredivisie te vervolgen, komt vanwege de spelopvatting in Nederland en de sportieve kansen die Cheikh daar heeft', licht de zaakwaarnemer toe. Niasse kwam vorig seizoen ook niet aan spelen toe bij Lille en werd afgelopen winter daarom verhuurd aan het Griekse Panathinaikos.
FC Groningen is echter niet de enige gegadigde voor de krabbel van Niasse. Ook NEC en Vitesse zijn geïnteresseerd in de verdedigende middenvelder, weet Kamara. Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft volgens de belangenbehartiger al een persoonlijk gesprek gehad met Niasse, al zegt dat volgens hem nog niets over zijn toekomst. 'Maar ik denk dat de kans groot is dat hij zijn loopbaan in Nederland vervolgt', besluit hij.

Contract

Niasse heeft nog een contract tot juni 2023 bij Lille. FC Groningen wilde de interesse in de Fransman niet bevestigen.