Topduel Lycurgus afgelast wegens coronabesmettingen

Lycurgus op bezoek bij Dynamo (archief)
Lycurgus op bezoek bij Dynamo (archief) © RTV Noord/Henk Elderman
Het topduel tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo dat zaterdagavond gespeeld zou worden in Groningen, gaat voorlopig niet door. De wedstrijd wordt verplaatst omdat er bij de ploeg uit Apeldoorn te weinig spelers beschikbaar zijn wegens coronabesmettingen.
Dynamo heeft momenteel slechts vijf spelers beschikbaar, dus is er uitstel aangevraagd bij de Nederlandse volleybalbond (Nevobo).

Corona bij Lycurgus

Lycurgus heeft zelf recent ook te maken gehad met coronagevallen. Zo was Lycurgus-coach Arjan Taaij onlangs besmet, net als passer-lopers Austin Matautia en Joël Schneidmiller. Inmiddels is iedereen weer fit. Alleen Jaron Spiegelaar zou er niet bij geweest zijn. De libero zit op Gran Canaria in quarantaine en vliegt vrijdag terug.

Nummers twee en drie

Het duel is op voorhand interessant. Dynamo staat momenteel tweede op de ranglijst, achter Active Living Orion uit Doetinchem, en heeft drie punten meer dan de nummer drie, Lycurgus.

Opnieuw een corona uitbraak bij Dynamo

Opvallend is dat Dynamo aan het einde van het vorige seizoen ook al te maken had met een corona-uitbraak, waardoor de ploeg van coach Redbad Strikwerda zwaar gehavend begon aan de bekerfinale en finalereeks om de landstitel, in beide gevallen tegen Lycurgus. De Groningers wisten toen nog wel de beker te winnen, maar de landstitel ging uiteindelijk naar Dynamo.

Programma

Wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet bekend. Zaterdag 15 januari speelt Lycurgus voor de competitie normaal gesproken uit tegen Sliedrecht Sport.