FC Groningen laat oefenzege op SV Meppen in slotseconden uit handen glippen

Romano Postema juicht nadat hij FC Groningen op voorsprong heeft gezet
Romano Postema juicht nadat hij FC Groningen op voorsprong heeft gezet © Andy Zuidema/Studio Gambar
FC Groningen heeft donderdagmiddag in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen SV Meppen. In de laatste minuut kwamen de Duitsers, die uitkomen in de 3. Liga, nog langszij.
Het was de eerste wedstrijd voor FC Groningen in 2022, na een korte winterstop. Danny Buijs, die vlak voor de kerstdagen hoorde dat zijn contract niet wordt verlengd, begon met zijn sterkste opstelling. Aanvoerder Mo El Hankouri en Yahya Kalley ontbraken bij de selectie vanwege een coronabesmetting.

Veldoverwicht

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Meppen. Doelman Jan Hoekstra voorkwam een doelpunt, door op het juiste moment een voorzet van richting te veranderen. FC Groningen deed daarna wat terug via Jørgen Strand Larsen, maar de aanvaller stuitte op de Duitse goalie.
Verder gebeurde er vrij weinig in een matige eerste helft, waar de Trots van het Noorden wel een veldoverwicht had. Strand Larsen was vlak voor rust alsnog dicht bij de openingstreffer na een goede voorzet van Cyril Ngonge. Maar de Noorse spits kopte de doelpoging langs de verkeerde kant van de paal.

Voorsprong

Na rust stuurde Buijs een compleet ander elftal het veld in, met onder anderen Wessel Dammers, Patrick Joosten, Daleho Irandust en Romano Postema. De eerste mogelijkheid was voor Joosten, maar zijn schot werd vlak voor het Duitse doel gesmoord. Daarna volgde Postema met een goed schot en even later was het wederom Joosten die dicht bij een doelpunt was. De aanvaller, die deze winter wil vertrekken, had pech met de afronding.
Tien minuten voor tijd kwam FC Groningen verdiend op voorprong. Na een goede voorzet van Marin Sverko kreeg Jens Schraven de bal niet achter de doelman van SV Meppen, maar in de rebound was Postema trefzeker. FC Groningen bleef daarna de betere ploeg, maar in de laatste seconden van de wedstrijd scoorden de Duisters toch de gelijkmaker, toen verdediger Jeron Al-Hazaimeh de bal achter Hoekstra wist te werken.
Buijs: 'Keepersstrijd tussen Hoekstra en Leeuwenburgh ligt weer open'