FC Groningen gaat toch op trainingskamp, maar wel achter gesloten deuren

Trainer Danny Buijs geeft aanwijzingen
Trainer Danny Buijs geeft aanwijzingen © Orange Pictures
Spelers en staf van FC Groningen zijn naar Duitsland afgereisd voor een driedaags trainingskamp. Om de risico's op een coronabesmetting zo veel mogelijk te voorkomen, is het hotel waar de club verblijft verder voor niemand toegankelijk. De trainingsstage duurt tot en met maandag.
Maandag speelt FC Groningen achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen SV Rödinghausen, een ploeg die speelt in de Regionalliga West. Daar is behalve de twee teams en het arbitrale trio niemand welkom. Er worden dan ook geen beelden gemaakt van de wedstrijd.

Keuze na 'zorgvuldige afweging'

FC Groningen zegt op de website dat 'na een zorgvuldige afweging' is gekozen voor het aangepaste trainingskamp. Een aantal andere eredivisieclubs koos ervoor niet op trainingskamp te gaan, of moest een buitenlands verblijf afbreken vanwege coronabesmettingen.

In kleine groepjes

De selectie van de FC trainde zaterdagochtend nog op Corpus den Hoorn en is vervolgens in kleine groepjes op weg gegaan naar het hotel in Harsewinkel-Marienfeld. Ook tijdens het trainingskamp wordt zo veel mogelijk in kleine groepjes gewerkt, meldt de club.
Spelers en stafleden hebben volgens de club deze week allemaal de kans gekregen om hun boosterprik te halen.