Wandelaar vindt gestolen nummerborden terug in duinen Schiermonnikoog

De gedumpte nummerborden in de duinen op Schiermonnikoog
De gedumpte nummerborden in de duinen op Schiermonnikoog © Politie Schiermonnikoog
Een wandelaar heeft in de duinen van Schiermonnikoog de twaalf nummerborden teruggevonden die in augustus op het eiland werden gestolen.
Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De kentekenplaten werden op verscheidene plekken in het dorp van bussen en personenauto's gestript. Sommige auto's waren ook beschadigd met krassen, mogelijk veroorzaakt bij het verwijderen van de platen.
Van de daders ontbrak elk spoor. Door wie en wanneer de kentekenplaten in de duinen zijn achtergelaten, is ook niet bekend.

'Gedoe'

De gedupeerde eilandbewoners zijn inmiddels in het bezit van een nieuwe kentekenplaat. De schade bedroeg zo'n honderd euro per auto, mede omdat eigenaren voor nieuwe nummerplaten naar het vaste land moesten. De politie heeft aangeven de teruggevonden kentekenplaten te gaan vernietigen, ook om eventuele fraude te voorkomen.
Eilandbewoonster Nienke Donders, een van de slachtoffers van de kentekenplaatroof, sprak in augustus het vermoeden uit dat het om een nachtelijke, georganiseerde actie ging, waarschijnlijk met 'een borreltje en een slok op'. 'We hebben er veel meer ellende van. Het is alleen maar gedoe', zei Donders toen.