Schuur in Boerakker door brand verwoest (update)

De ravage vanuit de lucht gezien, de ochtend na de brand
De ravage vanuit de lucht gezien, de ochtend na de brand © Robert van der Veen/112 Groningen
In een schuur aan de Kattenhage in Boerakker is zaterdagavond brand uitgebroken. Bij de uitslaande brand kwam veel rook vrij.
De brand was na enkele uren onder controle. De schuur kan als verloren worden beschouwd. De brandweer wist met een constante waterstraal tussen de schuur en het naastgelegen woonhuis te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Boerenschuur met trekkers

De brandweer is ter plaatse met onder meer een tankautospuit en een hoogwerker. Volgens de woordvoerder van de brandweer was de brand in een 'boerenschuur met onder meer trekkers en andere landbouwwerktuigen'. De brandweer hield enige tijd rekening met explosiegevaar door bijvoorbeeld de aanwezigheid van gasflessen in de schuur.
Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Wel heeft één persoon rook ingeademd. Deze persoon is nagekeken in de ambulance en maakt het volgens de woordvoerder goed.
Bij de brand komt veel rook vrij
Bij de brand komt veel rook vrij © Robert van der Veen/112 Groningen

'Grote brand'

De brandmelding kwam zaterdagavond even na 21:00 uur bij de meldkamer binnen. Al vrij snel werd er opgeschaald naar 'middel brand' en vervolgens naar 'grote brand'.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer adviseert omwonenden die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.
Het nablussen heeft nog een aantal uren geduurd.
Dit bericht is geüpdatet met een reactie van de woordvoerder van de brandweer