Afgelopen: Donar - The Hague Royals

Donte Ingram dunkt namens Donar
Donte Ingram dunkt namens Donar © JK Beeld
De piek is van de boom en de oliebol is achter de kiezen. Donar gaat basketballen en in eigen huis het nieuwe jaar aftrappen tegen The Hague Royals. Een overwinning wordt verwacht van de mannen van Matthew Otten tegen de laagvlieger uit de residentiestad. Het duel is hier live te bekijken.
De Groninger basketballers eindigden het vorige jaar in mineur. Waar Donar eerst progressie leek te tonen en wedstrijden makkelijk naar zich toe trok, waren de nederlagen tegen ZZ Leiden (63-92 verlies) en Yoast United (84-85 verlies) een flinke domper. De thuisploeg van vandaag zal niets minder dan een klinkende zege moeten boeken tegen de hekkensluiter.

Wijzigingen in programma

Voor Donar ziet het speelschema er de komende weken anders uit. Doordat de BNXT de cross-border fase van de competitie heeft uitgesteld, hadden de Groningers de mogelijkheid om een aantal van hun thuiswedstrijden te verplaatsen. Het duel met Aris Leeuwarden, wat eerder afgelopen woensdag gespeeld zou worden, vindt nu plaats op 16 februari. Het thuisduel tegen de Den Helder Suns, dat afgelopen vrijdag op het programma stond, wordt nu gespeeld op 19 februari.

De tegenstander

De Royals zijn vanmiddag de absolute underdog in MartiniPlaza. De Hagenezen sluiten de ranglijst af met één zege en vijftien nederlagen. De enkele competitiezege dateert van 3 oktober tegen de Den Helder Suns. De tegenstander begon het jaar 2022 met een flinke nederlaag. Op eigen terrein verloren de Royals met 27-88 van ZZ Leiden. Bij de bezoekers zijn Bryce Smith en Deividas Kumelis de gevaarlijkste spelers. Smith is met dertien punten gemiddeld de topscorer, terwijl Kumelis gemiddeld zeven keer de aangever is per duel.

Livestream

Er moet gewonnen worden vanmiddag door de mannen van coach Matthew Otten. Legt Donar The Royals over de knie? Het duel is hier live te volgen via de livestream met commentaar van verslaggever Karel-Jan Buurke samen met analist Anjo Mekel.