Donar buigt dramatisch begin om in zege tegen The Hague Royals

Donar - The Hague Royals
Donar - The Hague Royals © JK Beeld
Donar heeft zondagmiddag in eigen huis met 85-58 gewonnen van hekkensluiter The Hague Royals. De Groningers begonnen erg slecht aan het duel, maar wisten de wedstrijd in het tweede bedrijf om te draaien en zo de zege binnen te hengelen.
The Hague Royals is met vijftien nederlagen en een enkele zege kansloos laatste in de competitie. Daarnaast kampten de bezoekers met coronabesmettingen, waardoor zij een gedeelte van de selectie misten. Het moest dus een zeer gemakkelijke middag worden voor de mannen van coach Matthew Otten.
Maar niets leek minder waar. Donar begon dramatisch aan het eerste kwart. Na zestien (!) seconden moest Marquis Addison naar de kant met twee fouten. Het bood Royals-speler Jens te Velde de kans om via vrije worpen de score te openen. Na twee knappe ballen van Te Velde en veel fouten aan Groninger kant, moest Donar-coach Matthew Otten na tweeëneenhalve minuut een time-out aanvragen bij een 9-2 achterstand. Na de kleine onderbreking kwamen de Groningers terug, al bleef de voorsprong in Haagse handen: 18-20.
Samenvatting Donar - The Hague Royals

Weinig in de melk te brokkelen

Na drie minuten basketbal in het tweede kwart hadden de bezoekers nog altijd de voorsprong, al vroeg Royals-coach Bert Samson wel een time-out aan. Na een tactische omzetting kreeg Den Haag weer de overhand. Donar wist weinig in de melk te brokkelen tegen de hekkensluiter. Waar The Hague Royals vorige week nog met 27-88 verloor van ZZ Leiden, hadden de Hagenezen na veertien minuten spel tegen Donar al hun eigen score geëvenaard. De Groningers werden in het verloop van het tweede kwart wat scherper en kwamen aan het einde op een schamele 38-35 voorsprong.

De tweede helft

Na de pauze kwam Donar een stuk beter voor de dag en maakte het een einde aan de Haagse dromen. Verdedigend gaf de thuisploeg veel minder weg en ook voor de basket was de ploeg een stuk scherper. Na vijf minuten in het derde kwart was de stand opgeschroefd naar 56-37. Lotanna Nwogbo was met dubbele cijfers de belangrijkste man aan Groninger kant. De stand was na drie kwartier basketbal bepaald op 69-49 met het laatste kwart nog in zicht.
In het laatste kwart deed Donar het rustig aan en werkte in alle rust verder aan de score. De Royals waren uitgestreden en boden niet meer veel weerstand. Na de kwartstanden 18-20, 38-35 en 69-49 won Donar uiteindelijk van The Hague Royals met 85-58.

Volgende wedstrijd

Aanstaande woensdag staat het volgende duel te wachten op de mannen van Otten. Om 20:00 start de klok in Amsterdam wanneer Donar het opneemt tegen Apollo.