Pascale Kuiper (17) doet mee aan The Voice of Holland met 'supermoeilijk liedje'

Pascale Kuiper (17) deelnemer aan The Voice of Holland
Pascale Kuiper (17) deelnemer aan The Voice of Holland © Wijnand Klein/RTV Noord
Ze maakte een verpletterende indruk tijdens het nieuwe seizoen van ‘The Voice of Holland’, de 17-jarige Pascale Kuiper uit Winsum. Expeditie Grunnen-presentator Petra Mulder zocht haar op in haar ouderlijk huis.
Enthousiast opent Kuipers de voordeur: ‘Kom erin!’ Na een welverdiende felicitatie nestelt Petra zich in de woonkamer van de familie Kuiper. De ouders van Pascale zitten samen op de bank terwijl ze met Petra spreekt.
‘Zaten jullie er vrijdag ook zo gezellig bij?’, vraagt Petra aan de zangeres. ‘Jazeker, met het hele gezin. Het was superleuk om te zien.’ Pascale was heel nieuwsgierig naar de uitzending van The Voice: ‘Je weet natuurlijk niet hoe het er op televisie uit gaat zien en hoe het gaat klinken.’

‘Moeilijk liedje en ook nog eens in het Frans’

Tijdens de zogeheten ‘Blind Auditions’ zong Pascale het nummer Voila van Barbara Pravi, de Franse inzending voor het Songfestival van vorig jaar. ‘Een supermoeilijk liedje en ook nog eens in het Frans, Petra vraagt zich af waarom ze voor het nummer koos. ‘Vanaf het moment dat ik het nummer hoorde wist ik gewoon, het is zo’n mooi nummer, het raakte mij ook, dat ik direct wist dat ik dit nummer wilde zingen’, vertelt Pascale.

‘Hoe is Anouk in het echt?'

Het nummer raakte niet alleen bij Pascale een snaar, ook alle vier de coaches waren onder de indruk en draaiden hun stoel. Uiteindelijk koos Pascale voor coach Anouk. Petra is heel erg nieuwsgierig: ‘Hoe is Anouk in het echt? Want ze wordt wel wat ‘bitchy’ neergezet soms.’ Pascale moet lachen: ‘Nee, Anouk is in het echt super-, superlief.’ Daarnaast vindt ze dat ze veel kan leren van Anouk: ‘Die vrouw heeft zoveel ervaring en zoveel meegemaakt. Dat is dan ook de reden dat ik voor haar koos.'

Trending op Youtube

‘En toen was de uitzending voorbij en wat deed je telefoon toen?’, vraagt Petra. ‘Heel veel!’ zegt ze lachend, ‘Ja, die ontplofte echt. Ik kreeg zoveel reacties en lieve berichtjes. Ontroerend gewoon!’
Ook het internet ontplofte. Op dit moment staat de ‘Blind Audition’ van Pascale op nummer 10 tussen de trending video’s op Youtube.
Dit en meer zie je terug in de aflevering van Expeditie Grunnen. Deze zie je vanaf zondagavond om 18.00 uur op RTV Noord of hieronder.
Pascale Kuiper (17) doet mee aan The Voice of Holland met 'supermoeilijk liedje'