Vaccineren in Appingedam en Scheemda kan straks ook zonder afspraak

Een man krijgt een boosterprik toegediend
Een man krijgt een boosterprik toegediend © Mario Miskovic/RTV Noord
Wie geen afspraak heeft voor een boosterprik, kan ie deze week zonder afspraak halen in Appingedam (vanaf 11 januari) en Scheemda (vanaf 12 januari).
Het is momenteel zo rustig op die vaccinatielocaties dat er voldoende ruimte is om ook zonder afspraak een boosterprik te halen. 'We willen natuurlijk niet dat onze mensen duimen zitten draaien', zegt woordvoerder Lily Benjamin.
Daarmee volgt Groningen andere gemeenten in het land. In Leeuwarden en Drachten kunnen mensen bijvoorbeeld al sinds vorige week zonder afspraak langskomen voor een boosterprik.

Eerste, tweede óf derde prik

In Appingedam als Scheemda kunnen Groningers naast een boosterprik, ook zonder afspraak terecht voor een eerste, tweede vaccinatie tegen corona. Al gemaakte afspraken gaan gewoon door.
Vrije inloop is nog niet mogelijk op alle overige locaties, vertelt Benjamin. ‘Het is daar nog zo druk omdat er heel veel afspraken staan.’ Op alle locaties kun je trouwens altijd zonder afspraak terecht voor een eerste of tweede prik én een derde als je een ernstige afweerstoornis hebt.