Deel westelijke ringweg naar A7 richting Drachten deze week dicht

Een deel van de huidige Westelijke Ringweg
Een deel van de huidige Westelijke Ringweg © Google Streetview/Bewerking door RTV Noord
De verbindingsweg van de westelijke ringweg naar de A7 richting Drachten is de rest van de week dicht. Het gaat om de weg tussen het Vrijheidsplein en de rotondes van Laan Corpus den Hoorn in de stad Groningen.
Om precies te zijn is de weg gestremd van vanaf morgen (dinsdag 11 januari) 6:00 uur tot maandag 17 januari 6:00 uur.

Gele omleidingsborden

De stremming is het gevolg van werkzaamheden van het project Ring Zuid. Onderdeel van de werkzaamheden is de verbreding van de westelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein, ofwel de weg voor het Gasunie-gebouw langs.
Verkeer wordt via verschillende routes omgeleid met behulp van gele omleidingsborden. Verkeer op de westelijke ringweg kan via Ring Noord, Oost en Zuid de weg richting Drachten vervolgen.

Om te keren

Een andere optie is om via het Julianaplein naar Groningen-Zuid te rijden en daar om te keren. De derde optie is via de Peizerweg naar Hoogkerk en dan weer de A7 op richting Drachten.
Aannemer Combinatie Herepoort bouwt de komende maanden ook een aantal tijdelijke wegen op de plaats van de westelijke ringweg. Dit is om de doorstroming van het verkeer te verbeteren tijdens de bouw van het tijdelijke Julianaplein.

Verbindingsweg komende tijd vaker dicht

De verbindingsweg van de westelijke ringweg naar de A7 richting Drachten is de komende tijd vaker dicht vanwege de werkzaamheden.
Ook op woensdag 26 januari 6.00 uur tot vrijdag 28 januari 6.00 uur én vrijdag 18 februari 22.00 uur tot dinsdag 22 februari 22.00 uur zal het verkeer moeten omrijden.