Meerderheid Provinciale Staten wil debat over SNN-subsidie: 'Wat een klotedossier!'

De wachtrij voor de SNN-subsidie in Uithuizen
De wachtrij voor de SNN-subsidie in Uithuizen © Stephan Kosters/RTV Noord
Een meerderheid in Provinciale Staten wil nog komende woensdag gaan debatteren over de ophef die is ontstaan rond de subsidie van 10.000 euro voor het verduurzamen en verbeteren van de woningvoorraad in Groningen. Het is nog even afwachten of dat gezien de volle agenda gaat lukken, maar coalitiepartij GroenLinks wil er in elk geval voor gaan.
De lange wachtrijen voor gemeentehuizen en de digitale wachtrijen die tot grote frustratie leiden onder veel Groningers, zorgen ook in Provinciale Staten voor boze gezichten.

Naadje van de kous

De Statenfractie van GroenLinks, de grootste partij in de Staten, wil het naadje van de kous weten en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.
Daarnaast heeft fractievoorzitter Hendri Meendering de steun van tien andere partijen om een debat af te dwingen. Aangezien er komende woensdag al een spoeddebat geagendeerd is over het verder opendraaien van de gaskraan, hoopt Meendering het agendapunt over de subsidie aan de agenda toe te kunnen voegen.

'Helemaal klaar mee'

‘Het is een klotedossier, dat gasdossier en de versterkingsoperatie, dat mag je gerust opschrijven’, verzucht Meendering. ‘Ik ben er helemaal klaar mee. Afgelopen donderdag het nieuws over de extra gaswinning. Dat was voor ons onacceptabel. En nu deze subsidieregeling.’
Voor GroenLinks is het zonneklaar. ‘De budgetten moeten omhoog. Wij willen van het college weten wat ze daar aan gaan doen.’
Komende woensdag hoopt GroenLinks met alle partijen tot een unaniem gesteunde motie te komen met de opdracht om alle rechthebbenden kans te laten maken op de subsidie.