Frustratie neemt toe bij Boomstra na opnieuw een remise in tweekamp om wereldtitel dammen

Roel Boomstra (links) en zijn tegenstander Alexander Schwarzman
Roel Boomstra (links) en zijn tegenstander Alexander Schwarzman © KNDB
Ook de vijfde partij van de tweekamp van het WK dammen tussen Roel Boomstra en Alexandr Schwarzman is geëindigd in remise. Het staat nu 5-5.
De 54-jarige Rus liet in Eindhoven al snel merken niet vol op winst te willen spelen. Dit tot frustratie van de 28-jarige Groninger. Tweevoudig wereldkampioen Boomstra liet na de partij weten niet te spreken te zijn over de speelstijl van Schwarzman: 'Ik denk niet dat dit is zoals je de wedstrijd behoort te spelen. Ik weet niet wat zijn strategie is, waarschijnlijk om te winnen in de tiebreaks. Als damliefhebber vind ik het een beetje jammer', aldus Boomstra op de toernooiwebsite.

Tiebreaks komen dichterbij

Als er na 12 ronden geen winnaar is, geven de tiebreaks op 20 januari de doorslag. Hoewel Boomstra hoopt dat het WK in het klassieke tempo beslist wordt, vreest hij niet voor z'n kansen tijdens een eventuele tiebreak. 'Schwarzman is de huidige wereldkampioen sneldammen, maar ik ben ook goed in een rapid partij. Ik vind het leuk om te doen en heb er vertrouwen in dat het goed komt.’