Serie remises leidt tot eerste tiebreak bij tweekamp dammen

Roel Boomstra en zijn tegenstander Aleksandr Schwarzman
Roel Boomstra en zijn tegenstander Aleksandr Schwarzman © ANP
In de tweekamp om de wereldtitel dammen volgt woensdag een tiebreak. Groninger Roel Boomstra en Aleksandr Schwarzman kwamen dinsdag in Eindhoven voor de zesde keer op rij tot een gelijkspel.
Boomstra was eerder al gefrustreerd over de speelstijl van zijn tegenstander. 'Ik denk niet dat dit is zoals je de wedstrijd behoort te spelen. Ik weet niet wat zijn strategie is, waarschijnlijk om te winnen in de tiebreaks. Als damliefhebber vind ik het een beetje jammer', liet hij op de toernooiwebsite weten na de vijfde remise.

'Geluk'

Zijn tegenstander gaf aan 'misschien een beetje geluk te hebben gehad, maar niemand krijgt zomaar geluk.' Hij vind het 'geklaag' van Boomstra gek: 'Als hij klaagt, is het goed voor mij. En als hij interessante wedstrijden wil, dan moet hij dat maar proberen', liet de Rus weten op de toernooisite.

Drie onderdelen

Het is de eerste tiebreak in de strijd om de wereldtitel, die zal bestaan uit drie onderdelen: een maximum van drie 'Rapid'-partijen en drie 'Blitz'-partijen en als het dan nog niet is beslist, volgt de Superblitz. De speeltijd bij deze onderdelen wordt steeds korter, waarna de Superblitz pas eindigt als er een winnaar uit de bus gekomen is.