Ook spoeddebat in Het Hogeland over verhoogde gaswinning

De gemeenteraad van Het Hogeland
De gemeenteraad van Het Hogeland © Gemeente Het Hogeland
De gemeenteraad van Het Hogeland heeft ook besloten om deze week een spoeddebat te houden over de verhoogde gaswinning en de chaos rondom de subsidieregeling van SNN. Alle partijen hebben om dit debat gevraagd.
De partijen in Het Hogeland hebben zorgen, vragen en bedenkingen over het opendraaien van de gaskraan. Vorige week maakte het oude kabinet bekend dat de gaswinning vrijwel verdubbeld wordt. De gaswinning gaat van 3,9 miljard naar 7,6 miljard kuub.

Waarom zo onzorgvuldig?

Daarnaast gaan de raadsleden in gesprek met het college over de grote drukte rondom de SNN-subsidies. In Uithuizen en Winsum stonden lange rijen van inwoners die aanspraak wilden maken op de 10.000 euro subsidie waarmee huizen verbeterd kunnen worden. Ook digitaal waren de wachttijden lang om een aanvraag in te dienen. Partijen willen weten waarom dit proces zo onzorgvuldig is verlopen en of dit voorkomen had kunnen worden.
De lange wachtrij met mensen voor het gemeentehuis in Winsum die een aanvraag willen indienen bij SNN
De lange wachtrij met mensen voor het gemeentehuis in Winsum die een aanvraag willen indienen bij SNN © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
De gemeenten Midden-Groningen, Eemsdelta en de Provinciale Staten besloten ook al tot een spoeddebat over de gaswinning en de subsidieregeling.
Het spoeddebat van de Hogelandster gemeenteraad is donderdagavond om 19.00 uur.